
Ichigo Daifuku er mochi med ferske jordbær og anko (rød bønnepaste). Det er en ekte japansk delikatesse som kombinerer den myke, lett seige konsistensen av mochi med den søte, saftige smaken av ferske jordbær. Denne moderne versjonen av tradisjonell japansk mochi ble oppfunnet på 1980-tallet og har siden blitt en favoritt, spesielt i jordbærsesongen som i Japan varer fra desember til mai
Jeg smakte Ichigo Daifuku for første gang i Myeong-Dong, et område i Seoul kjent for trendy street food, men det tok mange år før jeg selv prøvde å lage dem hjemme – det virket altfor komplisert. Etter å ha laget Ichigo Daifuku noen ganger selv, kan jeg likevel forsikre deg om at det er verdt bryet, for det finnes ingenting som slår nystekt mochi. Ja, det søler, og ja, det krever litt øvelse før du får kontroll på deigen, men smaken og konsistensen er så mye bedre enn det du får kjøpt i butikken.
Tips
Bruk små til mellomstore jordbær slik at du er sikker på at mochi-deigen dekker dem helt. Jordbærene bør være ferske og søte – lukt på dem, de skal dufte søtt. Hvis de ikke lukter noe, smaker de heller ikke noe.
Shiratamako (klebrig rismel) er rismelet du bruker til mochi, og det gir mochien den riktige seige konsistensen.
Mochi er ekstremt klissete, så ha godt med potetmel tilgjengelig under hele prosessen.
Når det gjelder mikrobølgeovn, varierer det hvor lang tid mochi-deigen trenger. Jeg har laget mochi flere ganger og fått ulike resultater selv med samme mikrobølgeovn og ingredienser, så her gjelder det å prøve seg frem. Noen ganger holder det med 2 x 1 minutt, andre ganger må deigen få 2 x 1 minutt + 20 sekunder før den er passe.
Til forskjell fra hva mange tror, så er det ikke sjokolade, men anko (rød bønnepaste) som dekker jordbærene. Du kan bruke både anko (rød bønnepaste) og shiroan (hvit bønnepaste) til mochi. Sørg for å bruke en bønnepaste som er så glatt som mulig.
Oppskrift: Ichigo Daifuku – Mochi med ferske jordbær
Recipe by Mitzie Mee – SanneCourse: DessertCuisine: Japan6
mochiIchigo Daifuku er mochi med ferske jordbær og anko (rød bønnepaste). Det er en ekte japansk delikatesse som kombinerer den myke, lett seige konsistensen av mochi med den søte, saftige smaken av ferske jordbær.
Ingredienser
150 g rød bønnepaste (anko) eller hvit bønnepaste
100 g shiratamako (klebrig rismel)
150ml vand
2 ss sukker
Potetmel til å håndtere deigen
6 små til mellomstore jordbær
Slik gjør du
- Forbered jordbærene
- Vask jordbærene, fjern stilkene og tørk dem forsiktig.
- Del bønnepasten i 6 like store porsjoner og rull dem til kuler.
- Trykk en kule flatt og brett den rundt et jordbær slik at den dekker hele bæret unntatt spissen. Gjenta med resten av jordbærene.
- Lag mochi-deigen
- Bland rismel og sukker i en bolle. Tilsett vann litt etter litt mens du rører til røren er glatt og klumpfri.
- Hell blandingen i en mikrobølgeovn-sikker bolle. Dekk med plastfolie og varm i mikrobølgeovnen på høy effekt i 1 minutt. Rør godt. Deigen er fortsatt ganske flytende og hvit på dette punktet.
- Dekk igjen og varm i ytterligere 1 minutt. Nå bør deigen være lett gjennomsiktig og elastisk. Hvis den fortsatt er flytende og helt hvit, varm i 30 sekunder til (kan gjentas etter behov).
- La deigen avkjøles i et par minutter.
- Form mochi
- Dryss en ren overflate med potetmel for å unngå at mochi-deigen klistrer seg fast. Klem deigen ut med hendene.
- Del deigen i 6 like store deler. Trykk hver del ut til en rund sirkel.
- Plasser et jordbær med spissen ned midt på deigen, og brett deigen opp rundt jordbæret. Pass på at laget ikke blir for tynt, slik at det går hull på det. Klem kantene sammen for å forsegle mochien.
- Rull forsiktig hver ferdige mochi i litt potetmel for en glatt finish.
- Ichigo Daifuku smaker best når de er ferske, men kan holde seg et par dager i kjøleskapet. Hvis du oppbevarer dem i kjøleskapet, bør de dekkes med plastfolie – men vær obs på at de blir raskt harde og gummiaktige.











