
Etter en vindfull ettermiddag på Rockaway Beach var vi på jakt etter et sted å spise en rask middag, og endte opp på Adrienne’s i Broad Channel. Vi hadde null forventninger, så det ble en skikkelig positiv overraskelse å oppdage hvor nydelig dette stedet faktisk var.
Restauranten har en avslappet kystatmosfære med et hint av yachtklubb, og menyen er hovedsakelig italiensk. Mange av gjestene virket som om de kjente hverandre – det ble delt ut både klemmer og kindekyss på den store uteserveringen, som har utsikt over Jamaica Bay og en liten båtbrygge. Da vi var der, spilte en karismatisk sanger live utenfor, og han dro gjennom klassikere fra Rat Pack-æraen. Den perfekte lydkulissen til det som skulle vise seg å bli et ganske fantastisk måltid.
Vi startet med hvite asparges med trøffelkrem og stekte grønne tomater med estragonmajones. Sausen og majonesen var så gode at vi måtte bestille brød for å få med oss hver eneste dråpe fra tallerkenen.
Da pastarettene kom, var vi egentlig ganske mette allerede, men de så så uimotståelige ut at vi bare måtte kaste oss over dem. “OG Spaghetti & Clams” kom med hjerteskjell, syltet sitron og ‘nduja-smør – en vakker og utrolig velsmakende rett, og uten tvil den beste pastaen jeg har fått på lenge. Pistachioraviolien var også god, men den bleknet litt ved siden av “OG Spaghetti”, som stjal hele showet den kvelden.
Adrienne’s åpnet i fjor som en hyllest til den unge kokken Adrienne Guttier, som døde brått i 2022. Restauranten er en kjærlighetserklæring til Adriennes lidenskap for det italienske kjøkkenet, og har et sør-italiensk tema. Menyen inkluderer flere av hennes favorittretter, og på den måten får hennes kulinariske ånd leve videre. Adrienne’s har også en imponerende cocktailmeny – og iblant livemusikk.
Adrienne’s, 25 Van Brunt Rd, Queens, NY 11693







