Oppskrift: Burmesiske wraps med banan og kokos

Oppskrift: Burmesiske wraps med banan og kokos

Disse små pakker med kokos og banan smaker fantastisk, og de er enkle å lage. I Myanmar spises de gjerne som dessert etter et måltid, sammen med en kopp te. Bananbladene fungerer som naturlig emballasje, noe som gjør de små wrapene enkle å ta med som snack for folk som jobber ute på markene. Selv synes jeg de smaker aller best når de er varme, rett fra dampkokeren, men de kan fint oppbevares i en dag eller to og holder seg godt i matpakken.

Oppskrift: Burmesiske wraps med banan og kokos

Recipe by Mitzie MeeCourse: Bakst, DessertCuisine: Myanmar
Antall

8-10

stk.

Disse små pakker med kokos og banan smaker fantastisk, og de er enkle å lage. I Myanmar spises de gjerne som dessert etter et måltid, sammen med en kopp te. Bananbladene fungerer som naturlig emballasje, noe som gjør de små wrapene enkle å ta med som snack for folk som jobber ute på markene. Selv synes jeg de smaker aller best når de er varme, rett fra dampkokeren, men de kan fint oppbevares i en dag eller to og holder seg godt i matpakken.

Ingredients

  • 1 kokosnøtt

  • 1 ½ banan

  • 2 ½ dl rismel

  • 1 kopp vann

  • 2 ss sukker

  • 1 klype salt

  • 1 klype bakepulver

  • 8–10 bananblader, klippet i firkanter på ca. 20 x 20 cm

  • Litt olje til innsiden av bananbladene

Directions

  • Riv kokosnøtten og sett til side.
  • Mos og kna sammen banan, rismel, sukker, bakepulver, vann og salt med hendene til du får en jevn, klebrig deig.
  • Før du bruker bananbladene, må de vaskes. Hvis du bruker ferske blader rett fra palmen, må de også myknes. Dette gjøres ved å føre bladet raskt over flammen fra en gassbrenner i en jevn bevegelse – vær forsiktig så du ikke brenner deg! Hvis du ikke vil bruke gassblusset, kan du også legge bladene i en forvarmet ovn på 100 °C i 5–10 minutter. Det gjør dem myke, gir dem en fin grønn farge, og så er de klare til bruk.
  • Pakk deigen inn i bananbladene. De kan enten brettes som små firkanter eller formes til pyramider. Se i videoen nedenfor hvordan du gjør det.
  • Damp wrapsene i 15 minutter. Sjekk om de er ferdige ved forsiktig å stikke en kniv gjennom bananbladet. Hvis det ikke renner ut deig, er de klare. Det er bedre å dampe dem litt for lenge enn for kort, så hvis du er usikker, la dem få noen ekstra minutter.
  • Serveres varme sammen med ferskrevet kokos.