
Disclaimer: Jeg ble invitert til å prøve noen av dessertene hos Matcha Cafe Maiko, men som alltid er mine meninger mine egne.
Matcha Cafe Maiko er en kafékjede med fokus på matcha, og Tina og jeg besøkte kafeen i Chinatown i New York. Den er liten, men veldig koselig. Matchaen importeres direkte fra Japan, og menyen byr på alt fra matcha-softis og desserter til ulike matcha-drikker.
Vi smakte litt forskjellig fra menyen. Først prøvde vi deres Matcha Banana Pudding, som vi begge likte veldig godt. Kombinasjonen av matcha og banan var overraskende vellykket, og konsistensen var myk og kremet uten å være for søt. Det var en stor porsjon, så det var mer enn nok til å dele.
Deretter prøvde vi deres Milo Soft Serve. Er det bare meg, eller ser man Milo-desserter overalt i New York for tiden? Selve softisen var helt grei, men sjokoladesmaken var ganske svak, og det var ikke helt min greie. Hvis du er Milo-fan, kan det være verdt å prøve, men personlig ville jeg holdt meg til matcha-dessertene.
Vi fikk også en Strawberry Matcha Latte, som var skikkelig god – for matcha og jordbær er jo en fantastisk kombinasjon. Man kunne selv velge sukkernivå, og jeg valgte «less sweet», som var helt perfekt for meg.
Hvis du besøker Matcha Cafe Maiko, vil jeg definitivt anbefale de matcha-baserte dessertene, for det er her Maiko virkelig skinner.
Det er svært begrenset med sitteplasser (og plass generelt) i den lille kafeen, så det er best å besøke Maiko på en dag med fint vær, slik at du kan ta med deg desserten eller matcha-latten ut i solen.
Matchaen er av virkelig god kvalitet, så jeg vil anbefale å holde tilsatt sukker på et minimum for å få den fulle smaksopplevelsen.
Matcha Cafe Maiko, 132 Bowery, New York, NY 10013



