
Har du noen overmodne bananer liggende? Dropp banankaken og lag bananmuffins i stedet! Mine muffins er laget med samme røre som jeg bruker til banankake. Resultatet er muffins som ikke hever så mye, men som holder seg deilige og saftige i flere dager. De kan også fint fryses, slik at du alltid har noe godt til kaffen.
Notater
Jo mer modne bananene er, desto søtere og mer smakfulle blir muffinsene dine.
Jeg synes bananmuffins smaker best nybakte, rett fra ovnen, men de holder seg fint i 3–4 dager etter at de er bakt.
Du kan gjerne tilsette mer sjokolade eller flere valnøtter hvis du har lyst.
Oppskrift: Bananmuffins med Sjokolade og Valnøtter
Recipe by Mitzie MeeCourse: Bakst, Oppskrifter12
muffinsHar du noen overmodne bananer liggende? Dropp banankaken og lag bananmuffins i stedet! Mine muffins er laget med samme røre som jeg bruker til banankake. Resultatet er muffins som ikke hever så mye, men som holder seg deilige og saftige i flere dager. De kan også fint fryses, slik at du alltid har noe godt til kaffen.
Ingredienser
4 egg
250 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
¼ ts salt
1 ts bakepulver
150 g smør, smeltet
2 overmodne bananer
75 g mørk sjokolade, grovhakket
1 liten håndfull valnøtter, grovhakket
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175°C.
- Pisk egg og sukker sammen i en stor bolle til blandingen er lys og luftig. Tilsett vaniljesukker.
- I en egen bolle blander du de tørre ingrediensene (mel, salt og bakepulver).
- Vend forsiktig de tørre ingrediensene inn i eggblandingen – unngå å røre for mye.
- Tilsett det smeltede smøret.
- Vend inn de moste bananene.
- Rør inn den hakkede sjokoladen og valnøttene.
- Fordel røren i muffinsformene, og fyll dem ca. ¾ fulle.
- Stek muffinsene i 20–25 minutter. Sjekk med en tannpirker – den skal komme ut ren (litt smeltet sjokolade er greit).
- La muffinsene avkjøles på en rist. Hvis du har brukt en muffinsform med flere hull, la dem hvile i formen i noen minutter før du tar dem ut og setter dem på risten for å avkjøles helt.






