New York: Abura Soba hos Kajiken

New York: Abura Soba hos Kajiken

Disclaimer: Jeg ble invitert til å prøve Kajiken i New York City, men som alltid er mine meninger helt mine egne.

Hvis du elsker ramen, men ennå ikke har prøvd abura soba (soupless ramen), så la meg introdusere deg for Kajiken – en japansk kjede som spesialiserer seg på ramen uten suppe. Kajiken kommer opprinnelig fra Nagoya, men har flere filialer i utlandet, inkludert restauranten i New York, som åpnet i fjor.

Vi bestilte The Original (Abura Soba) og Spicy Tonkotsu Ramen. Begge var virkelig gode, men det var abura sobaen som skilte seg ut. I motsetning til tradisjonell ramen, hvor nudlene bader i en varm suppe, serveres nudlene i abura soba uten væske. I stedet ligger det en blanding av olje og saus i bunnen av skålen, som man blander godt sammen med nudlene. Hos Kajiken kan man også justere smaken med ulike toppings som står på bordet. Jeg tilsatte litt eddik, litt chiliolje og et dryss fritert hvitløk til min skål – en perfekt kombo!

Vi bestilte også to sideretter: takoyaki (blekksprutboller) og agedashi tofu (tofu i soyabasert saus). Blekksprutbollene var skikkelig gode – sprø og gylne utenpå, og myke og kremete inni. Helt perfekte, spør du meg! Agedashi tofu var derimot litt mer nøytral, og jeg kunne gjerne hatt mer saus til tofuen. Den var ikke dårlig, men heller ikke noe spesielt.

Steve bestilte en Sprite med umeboshi (syltet plomme), mens jeg – som alltid – gikk for en Ramune. Jeg elsker det lille ritualet med å poppe marmorkulen ned i flasken, og jeg tipper jeg ikke er den eneste? Spriten med syltet plomme var en positiv overraskelse – den salte plommen balanserte den søte brus-smaken overraskende godt.