Oppskrift: Sanjeok – Koreanske grillspyd med biff, surimi og grønnsaker

Oppskrift: Sanjeok – Koreanske grillspyd med storfekjøtt, surimi og grønnsaker

Sanjeok (koreanske grillspyd) er en tradisjonell koreansk snack som gjerne nytes på helligdager eller ved festlige anledninger. Det finnes mange varianter av sanjeok, men denne kombinasjonen med biff, grønn paprika, sopp og surimi er en av de mest populære og fargerike.

Oppskrift og tips fra min koreanske venninne Ella @cookiestorykim

Storfekjøtt: Bruk et godt stykke mørt kjøtt, for eksempel indrefilet av storfe.

Paprika: Du kan bruke alle typer grønne paprika, både sterke og mildere varianter. Litt mindre paprika, som for eksempel japansk shishito, passer best i størrelse. Hvis du bruker vanlig grønn paprika fra butikken, skjær den i staver slik at den matcher de andre ingrediensene i størrelse.

Koreansk surimi er vanligvis lengre enn den typen du finner i norske butikker. En koreansk surimistang kan deles i tre biter, mens de kortere variantene som selges her ofte er for små til å deles.

Når det gjelder sopp, bruk en stor og fast type, som for eksempel kongeøsterssopp eller store shiitakesopp.

Bruk kun den hvite og lysegrønne delen av vårløken til grillspydene.

Bruk korte trespyd (lengde: 7–9 cm) med spiss ende. Du trenger 18 spyd til denne oppskriften.

Oppskrift: Sanjeok – Koreanske grillspyd med storfekjøtt, surimi og grønnsaker

Recipe by Ella – @cookiestorykimCourse: småretter
Porsjoner

18

grillspyd

Sanjeok (koreanske grillspyd) er en tradisjonell koreansk snack som gjerne nytes på helligdager eller ved festlige anledninger. Det finnes mange varianter av sanjeok, men denne kombinasjonen med storfekjøtt, grønn paprika, sopp og surimi er en av de mest populære og fargerike.

Ingredienser

  • Marinade
  • 2,4 dl soyasaus

  • 1,2 dl sukker

  • 1 ss finhakket hvitløk

  • 1 ts sort pepper

  • 1 ss sesamolje

  • Grillspyd:
  • 225 g indrefilet av storfe

  • 12 stk koreanske surimistenger (eller 36 vanlige, korte)

  • 5–6 sopp

  • 18 små grønne paprika

  • 1 bunt vårløk

  • Panering:
  • 6 egg

  • 4,8 dl hvetemel

  • En klype salt

Slik gjør du

  • Kjøtt:
  • Bland soyasaus, sukker, hvitløk, pepper og sesamolje.
  • Skjær kjøttet i ca. 7 cm lange strimler.
  • Mariner kjøttet i 1 time.
  • Grillspyd:
  • Skjær vårløk, sopp og surimi i staver på ca. 7 cm.
  • Tre kjøtt, surimi, sopp og paprika på trespydene. Spydet skal plasseres omtrent 2 cm fra kanten i den ene enden. Begynn og avslutt med en surimistav for å holde de andre ingrediensene på plass.
  • Visp eggene lett og ha melet i en bolle, på en tallerken – eller i en plastpose som vist i videoen.
  • Vend spydene i mel og dypp dem deretter i egg.
  • Stek spydene i en stekepanne til de er gyldne. Du kan tilsette litt mer egg underveis for å få paneringen til å sitte bedre.
  • Klipp hvert sanjeok i to med en kjøkkensaks. Server som en del av et måltid med ris og andre småretter, eller som en snack.